2014. április 1., kedd

Meditációval a környezetünk védelméért!

Tetteink gondolatainkban gyökereznek. Ha képesek vagyunk pozitívan építeni gondolatainkat, akkor leszünk képesek alkotni a világban. Legyen az bármilyen vallás, hit, meditáció vagy csak maga a létezés értelme, minden az egységről szól, a természet és az egyén egységéről. Te is része vagy az egységnek. Kecskeméti Gábor

Február 7-én Sebestyén Mária tartott előadást a Transzcendentális Meditációról.
Meditációval a környezetünk védelméért!


A transzcendentális meditáció egy meditációs módszer, melyet Maharishi Mahesh Yogi (ejtsd: Maharsi Mahés Jógí) indiai származású fizikus és spirituális tanító kezdett el aktívan tanítani.

Maharishi a Transzcendentális Meditációt egy univerzális, vallásoktól független szellemi technikaként tanítja, melynek során az elme "egy csendes, mégis teljesen éber, tudatos állapotba merül. Ugyanakkor a test különleges, mély nyugalmi és ellazult állapotba jut."

Az előadás során Mária elmondta, hogyan segít a meditáció mindennapjainkban, a stressz legyőzésében, a feszültségek kioldásában az idegrendszerből és elmondta, hogy a meditáció során hogyan leszünk képesek gondolatainkat és testünket tudatosan irányítani.

A meditációnak bizonyítottan jótékony hatása van az elmére, testre, viselkedésre és a környezetre.

A Transzcendentális Meditáció megtanítja, hogy ne az élet szenvedésivel foglalkozzunk, hanem mindenki saját maga jusson el a tiszta, transzcendentális tudat otthonába.



"A Transzcendentális Meditáción keresztül az emberi agy képes megtapasztalni az intelligencia azon szintjét, amely minden tudás, energia, intelligencia és boldogság óceánja." -Maharishi